Motala Biologiska förening

Upplevelser och gemenskap i naturen

Välkommen till Motala Biologiska förening  

Välkommen med på utflykter som lär dig mer om naturen eller kom och lyssna på intressanta föreläsningar i vår trevliga föreningslokal.

Inga förkunskaper krävs för att delta i våra aktiviteter. Tanken är att du i trevlig gemenskap ska kunna lära dig mer om djur och natur.

 

 Det är nu snart 3 år sedan föreningen satte upp uggleholkar, men ännu             har det inte varit några häckningar i dem. Vi får följa detta med spänning             under kommande vårvinter!


Hökuggla som uppehöll sig vid Göta kanal, Motala, okt/nov förra året. 
 

14-15/11 Kommunrally – fågelskådning

Som vanligt arrangerades det årliga kommunrallyt tredje helgen i november i Östergötland. 

Rallyt pågår hela helgen och är en tävling mellan landskapets kommuner om att se så många fågelarter som möjligt. I Motala deltog ett 30-tal personer och totalt i Östergötland var det hela 266 deltagare, vilket var rekord. I Motala hittades hela 107 fågelarter, vilket också är rekord! Bara Norrköping och Linköping lyckades hitta fler.


   


Aktuellt


Tillbaka till översikten

2020-11-24

Styrelsenytt

Vid styrelsemöte bestämdes att föreningen utifrån de rådande restriktionerna inte kommer att ha några fler aktiviteter under 2020. Det bestämdes också att programmet för 2021 senareläggs och planeras att tryckas under början av nästa år, då det i nuläget är ett mycket osäkert läge. Ett nytt styrelsemöte är bokat den 7/1 och mer information om programmet kommer efter det. Några aktivitet kommer att hållas under januari (vinterfåglar inpå knuten, vinterfågelräkning av sjöfåglar och en vandring vid Salstern, men dock ingen månadsträff. Programpunkterna för januari kommer att läggas ut under december.Tillbaka till översikten


Post
Karta