Inga förkunskaper krävs för att delta i våra aktiviteter. Tanken är att du i trevlig gemenskap ska kunna lära dig mer om djur och natur

Välkommen till
Kommunrallyt - en tävling i fågelskådning
lör-sön 17-18 november

Välkommen att vara med i den lättsamma tävlingen
Kommunrallyt mellan Östergötlands kommuner, om vem
som ser flest fågelarter.
Det är Östergötlands Ornitologiska Förening, ÖgOF, som arrangerar detta populära rally.

Det är ett perfekt tillfälle för dig som vill lära dig mer om fåglar!
Alla fågelintresserade är välkomna att vara med och tävla för Motala genom Motala Biologiska förening!

Anmälan görs till johan.t.jensen@gmail.com. Skriv att du representerar Motala.

Välkommen till upptaktsträff fredag 16/11, kl 18.00, i
MBF:s föreningslokal! Då lägger vi upp strategin och fikar!

Länk till ÖgOFs sida om Kommunrallyt.

Välkommen till höstens föreläsning på Motala bibliotek.
Arrangör: Motala Biologiska förening i samverkan
med Studiefrämjandet, Naturskyddsföreningen,
Svenska Turistföreningen och Motala bibliotek. Biljetter säljs på Motala bibliotek. Om det finns platser kvar går det även att betala inträde i samband med föreläsningen.

2018-09-27

Klart med föredrag om Sveriges nationalparker av Claes Grundsten

Nu är det klart, så missa inte tillfället att lyssna på den kända författaren och fotografen Claes Grundsten. Claes har som ingen annan och under hela 50 år skildrat orörda landskap runt om i världen och de svenska fjällen i synnerhet med bl.a. en mängd ledbeskrivningar. Claes har gett ut en lång rad böcker och blivit flerfaldigt prisbelönt och 2011 promoverades han till filosofie hedersdoktor. Denna kväll kommer Claes att berätta och visa bilder från de svenska nationalparkerna. Motala bibliotek den 21 november, kl 18.30.