Ny aktivitet: Öppet hus

i föreningslokalen

MBF håller Öppet hus i föreningslokalen en dag i månaden under vår och höst, oftast sista torsdagen i månaden, kl 17-18. Välkomna att t.ex. läsa eller låna böcker och tidskrifter, diskutera naturobservationer mm. Vi bjuder på kaffe!
Välkomna kl 17-18.00 den 22/2, 22/3 och 19/4. Kontaktperson: Anita Nilsson, 070-642 25 54.

Fotokurs – start onsdag 28 mars 2018

Intresset för vår fotokurs förra året var så stort att vi erbjuder en fotokurs även i år. I kursen kommer du att få lära dig grunderna i digital fotografering när det gäller exempelvis exponering, skärpedjup, bildkomponering, bildarkivering och mycket mer.

Två träffar förläggs inomhus, därefter kommer vi att göra tre längre utflykter till kända områden som Tåkern och Omberg.
Omfattning: Fem tillfällen med start onsdag 28 mars, kl 18.00. Plats: Studiefrämjandet, Urban Hjärnes väg 11, Motala. Kursavgift: 200 kr och deltagarantalet är max 12 personer.

Anmälan senast den 19/3 till ledarna
Jana och Sven Sundberg, 070-958 35 55.

Foto: Varg, Pixaby

Onsdag 7 mars
Föredrag om varg - Motala bibliotek

Håkan Sand, docent och projektledare för det skandinaviska vargforskningsprojektet, Skandulv, håller föredrag om vargen i Skandinavien. Projektet Skandulv startade 1999 och samordnar forskningen kring vargens ekologi. Håkan Sand kommer bl.a. att berätta om vargens ekologi, predation, inavelsproblematik mm. Vi ser fram emot ett intressant föredrag och hälsar alla varmt välkomna!

Plats: Motala bibliotek, kl 18.30
Inträde: 30 kr

Samarrangemang: Motala Biologiska förening, Naturskyddsföreningen, Studiefrämjandet, Motala bibliotek.

2017-05-11

Naturskyddsföreningen har 2017-05-22: Naturguidning på Djurkällaplaltåns isälsvsdelta

Var med och upplev det magnifika resultatet av isälvsavlagringar med, en 600 meter lång centralås med getrygg, isälvsdeltan, åsnät, åsgropar och mängder av dödisgropar! Med ökad kunskap om vårt hänförande...   Mer

2017-05-09

Rekorddeltagande vid utflykt till Illersjö!

Nästan 50 deltagare! var med vid MBF:s fågelutflykt till Illersjö våtmark den 3/5. Det blev en härlig kväll med fin samvaro. Bland alla observationer noterades ruvande sångsvan, medan knölsvanar i övrigt var...   Mer

2017-04-05

Positiv medverkan på föreningsmässan

Föreningsmässan i Motala Sporthall hölls 2017 den 1/4 och var välbesökt. Evald Markheden, som byggde upp och bemannade MBF:s monter berättar att han nog lyckats få med ett litet antal nya medlemmar av den...   Mer